T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GİRESUN / ESPİYE - Güzelyurt İlkokulu

Yedi Değirmenler Tabiat Parkı

 

         Giresun İli, Espiye İlçesi, Yeniköy, Akkaya ve Avluca köyleri hudutları içerisinde kalan Yedi değirmenler ve mağarası köyümüz Güzelyurt'a ise 5km. mesafede yer almaktadır.

          Taşıdığı kültürel,doğal kaynak değerleri ve bilhassa açık havarekreasyonu yönünden farklı ve zengin bir potansiyele sahip olması nedeniyle 09.05.2013 tarihinde Bakanlık Makamının Olur'larıyla Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir.

        Yedi değirmenler Tabiat Parkı 103 hektar büyüklüğünde olup saha Giresun İline 62 km. Espiye İlçesine 28 km mesafededir. Tabiat Parkı Yeniköy, Akkaya ve Avluca köylerinin birleştiği noktada bulunmakta olup mevcut yedi değirmenin altısı kullanılmaktadır.

        Haziran sonuna kadar değirmenlerde ve çağlayanlarda su miktarı oldukça yüksektir. Bu vaziyet alanın peyzaj değerini yükseltmektedir. Tabiat parkı çevre köy ve ilçelerden günübirlik olarak ziyaret almaktadır.

       Yedi değirmenler Tabiat Parkında bulunan mağara sarkıt, dikit ve benzeri oluşumları ile süslü bir mağara olup, girişi dar ve suyolu özelliğinden dolayı yalnız Ağustos ayından sonra profesyonel kişiler tarafından gezilebilecek özelliği bulunmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.06.2022 - Güncelleme: 29.06.2022 10:35 - Görüntülenme: 119
  Beğen | 0  kişi beğendi